Gelnagels

Gelnagels worden met een penseel in verschillende lagen aangebracht op de nagels. Vervolgens worden de lagen uitgehard in een led-uv lamp. De nagels worden in vorm gevijld en eventueel verlengd. Nadien worden de nagelriemen nog met een verzorgende olie behandeld. U kan kiezen voor een "natural look" voor een natuurlijke , verzorgde uitstraling, een volledige “color” gekleurde gel, of voor een ”french white”. Wij hebben keuze uit meer dan 100 color gels. Als uw nagels lang genoeg zijn is enkel nagel versteviging voldoende. Zo wordt er enkel gel op de natuurlijke nagel aangebracht en gaan de nagels niet meer splijten of scheuren. Nagels kunnen verlengd worden d.m.v. een sjabloon. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangebracht en de gel wordt direct op de natuurlijke nagel en het sjabloon aangebracht. Uw eigen nagels groeien gewoon mee en na 3 of 4 weken kan u ze laten nabehandelen. Elke nagel vereist een uniek behandelplan. Niet elke klant moet op dezelfde wijze behandeld worden. Er wordt gezocht naar een effectieve behandel methode en meestal gaat dit snel goed maar het kan zijn dat meerdere behandelingen nodig zijn om de nagels te leren kennen en de behandelingen daarop aan te passen. Belangrijk hierbij is product en materiaal keuze. Wij werken met de beste producten want vaak worden er producten gebruikt uit een lagere prijsklasse en uit ervaring weten wij dat “duurkoop “ een goede koop is waar klant en de nagelstyliste veel beter mee is.

Elke gel heeft zijn eigen unieke kwaliteit, toepassing en techniek. De juiste gel kiezen hangt af van het gewenste resultaat en het type nagel van de klant. Kortom, voor elk nageltype bestaat de ideale gel.

Onze producten zijn wereldwijd marktleider op het gebied van nagelproducten.

Hygiene is net zo belangrijk en ook hier wordt daar heel hard op gelet! Na elke klant wordt de werkruimte gedesinfecteerd.

 

Tips

 • Nooit gelnagels knippen. Enkel vijlen
 • Als u merkt dat u uw nagels vaak stoot, dan zijn ze te lang en kunt u ze beter korter ( laten ) vijlen
 • U mag uw nagels lakken maar altijd nagellakremover gebruiken zonder aceton.
 • Haal uw gelnagels er nooit zelf af. Hiermee kan u uw natuurlijke nagel beschadigen.
 • Als er een nagel breekt of begint te liften, maak dat een afspraak en probeer dit niet zelf te repareren
 • Probeer dagelijks nagelriemolie te gebruiken.

Toch nog lucht…

Wanneer de gelnagels correct geplaatst zijn, kan er toch nog lucht onder komen door:

 • het stoten van de nagels 
 • het uitgroeien van de nagels, hierdoor verschuift de bolling mee naar voor waardoor het zwaartepunt zich verplaatst
 • vette nagels, er zijn mensen die van nature uit heel veel talg & vet hebben. de natuurlijke nagels zijn zo vet dat een hechting moeizamer gaat. Een dubbele voorbehandeling kan hierbij helpen, maar dit moet de nagelstyliste zelf ondervinden.
 • medicatie, sommige medicatie zorgt veel een slechtere hechting van de gelnagels, meld daarom steeds welke medicatie je inneemt
 • hormonen, ook hormonen spelen mee. Bij zwangerschap zal de nagels ook een dubbele voorbereiding moeten doen, dus ook hier meld je best dat je in blijde verwachting bent.